Již pošesté se konal obecní závod v běhu Smědčická Běhna. Letošní účast byla rekordní – na startovní čáru se postavilo 78 závodníků, obklopených davem obdivovatelů, podporovatelů a přihlížejících fanoušků. Počasí se náramně vydařilo a tak jsme si dechberoucí sportovní výkony a vrcholné nasazení všech zúčastněných mohli vychutnat zaliti paprsky pravého babího léta.

První místo v závodě 3 km získali Robin Kryštof Janisch s časem 16:07 a Kamila Páníková s časem 17:19, u 10 km závodu zvítězili Jan Pytlík (44:20) a Petra Kondrová (52:37). Na 1 km trati zvítězili všichni, protože bylo vidět, že do výkonu dali všechno 😉

Obrovský dík patří organizátorům, bez kterých by akce vůbec nebyla možná a sousedům, kteří dodali výborné domácí ceny – vynikající utopence, nakládaný hermelín, s láskou pečený domácí chleba, lahodné muffiny či krabici výtečných tvarohových šátečků.

Poděkování patří také firmám Wikow a Frutex za dary ve formě financí na zajištění závodu resp. hodnotných cen. Obec Smědčice zajistila pro běžce medaile a věcné ceny a občerstvení pro závodníky v nejmenší kategorii, za což jí patří také veliké díky.

Jsme všem moc vděční za hojnou účast a těšíme se na shledání na příštím sedmém ročníku.

Za pořadatele Michal Kuba